Een vulpen kopen, dat was iets wat je vroeger als een geweldig uitje zag. Hét moment waarop je op de basisschool eindelijk met een eigen vulpen mocht schrijven. Iets waar de meeste jongere kinderen enorm jaloers op waren. De eerste weken zaten je handen en kleding (tot de wanhoop van je ouders) volledig onder het inkt, maar uiteindelijk had je echt de smaak te pakken en ging het schrijven je steeds een beetje beter af.

De kinderen van tegenwoordig kunnen zich hier wellicht weinig bij voorstellen. Het hoogtepunt van de basisschool ligt hem nu vooral in het moment dat ze eindelijk een tablet toegeschoven krijgen. De interesse voor het geschreven woord is enorm veranderd. Scholen besteden hier steeds minder aandacht aan. Ouders ook. Dat is dan ook duidelijk te merken. Want het échte schrijven van toen is door de jaren heen enorm afgenomen. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want het geschreven woord is juist nu belangrijker dan ooit. Hier zijn enkele redenen om weer eens gewoon een parker vulpen erbij te pakken en van het échte schrijven te genieten!

Beide hersenhelften worden gebruikt


Wat men vaak niet meer beseft, is dat schrijven ontzettend bijzonder is. Wij zijn het enige organisme ter wereld wat in staat is om te schrijven. Als je erover na gaat denken, merk je ook eigenlijk pas wat er allemaal nodig is om dit mogelijk te maken. Ten eerste moeten de hersenen in staat zijn om de informatie te produceren en deze ook daadwerkelijk op papier te kunnen zetten. Daarnaast moeten de handen en de vingers meewerken. Dit vergt heel veel concentratie. Iets waarbij beide hersenhelften worden ingezet.

Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van simpelweg iets tokkelen op de laptop (waarbij slechts één hersenhelft wordt aangesproken). Een montblanc van Pwakkerman gebruiken, kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je creatiever weet te denken en informatie beter zult onthouden. Ideaal voor studenten, maar ook voor ondernemers die bezig zijn met een brainstormsessie.

Schrijven werkt van nature helend voor de geest

Het is niet voor niets dat psychologen al jaren adviseren om over je gevoelens en ervaringen te schrijven wanneer het lastig wordt. Schrijven werkt van nature helend voor de geest. Door de dingen op te schrijven, te reproduceren, zal het gevoel van onrust enorm afnemen. Het kan daarom ontzettend goed helpen om je lamy van Pwakkerman.com erbij te pakken en iedere avond een piekeruurtje start. Hierbij schrijf je alles op wat je de afgelopen dag of dagen heeft beziggehouden en hoe je dit graag anders zou zien. Of hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen. Door het op te schrijven er actief mee bezig te zijn, voorkom je dat je later op de avond in bed gaat piekeren en daardoor de nachtrust enorm verstoord zal worden.

Schrijven over je gevoelens leidt dan ook indirect tot het oplossen van mogelijke slaapproblemen en angstgevoelens. Kortom: genoeg redenen om wat vaker de vulpen te pakken en ouderwets te schrijven. Dit levert enorm veel op. Zowel voor lichaam als geest.