We vertellen je wat echt bij je past.

Past mijn muts bij mij? Of moet ik er nog een nemen? Als de koude dagen weer in aantocht zijn en je je winteroutfit wilt afmaken met een hoed, dan zal je deze of een soortgelijke vraag waarschijnlijk het vaakst stellen. Ook bij ons in het myboshi-team vragen we ons vaak af wie het beste bij welke hoed past en welke de nieuwe favoriet de komende winter wordt. Om wat licht in het donker te brengen, laten we u zien welke hoed het beste bij uw gezichtsvorm past.

Bij kinderkleding is dit overigens nog minder van belang. Kinderen hebben meestal een rond gezicht dat pas op latere leeftijd een bepaalde vorm krijgt, vandaar dat op jonge leeftijd alle mutsen gewoon passen.

Jij hebt ook een mutsgezicht!

Als je nog geen echte hoedenliefhebber bent, verzekeren we je dat je na het lezen van dit bericht meer overtuigd zult zijn. Omdat we dan niet langer het excuus “hoeden passen niet bij mij” kunnen accepteren! Met de juiste hoofdbedekking, afgestemd op uw gezichtsvorm, zult u ook plezier beleven aan de verwarmende accessoires. Nu moet je gewoon inschatten welke gezichtsvorm het beste bij je past en je bent klaar om te gaan!

1. Ronde

Een rond gezicht herken je aan het feit dat het heel egaal van vorm is en geen hoeken of randen heeft. Meestal zijn de jukbeenderen uitgesproken.
Do’s: Kies een hoed die de ronde vorm tegengaat. Hiervoor is een hoofdbedekking met veel volume op de bovenkant van het hoofd ideaal, die het beste schuin over het voorhoofd wordt getrokken. Petjes met een klep laten je gezicht er ook meer opvallen.
Don’t’s: kleine, nauwsluitende hoeden met veel voorhoofd.
myboshi tip: Met de Saitama baseballcap kun je je gezichtsvorm optimaal benadrukken.

2. Hoekig

Kenmerkend voor hoekige gezichten is dat het voorhoofd en de kin ongeveer even breed zijn. Bovendien zijn de jukbeenderen behoorlijk uitgesproken.
Do’s: Zorg ervoor dat uw hoed de hoekige gelaatstrekken zachter laat lijken. Hoeden met een beetje volume, zoals baretten of grof gebreide beanies, zijn hiervoor het beste. Als je de hoed diagonaal over je gezicht trekt, zien je gelaatstrekken er bijzonder harmonieus uit. De super hippe, grote gebreide hoofdbanden zien er ook geweldig uit met een vierkant gezicht.
Don’t’s: hoeden die heel dicht bij het hoofd passen en veel voorhoofd laten zien.

3. Hartvormig

Een breed voorhoofd, geprononceerde jukbeenderen en een spitse kin zijn typerend voor een hartvormig gezicht.
Do’s: hier worden volumineuze hoeden die losjes vallen, aanbevolen. Modellen met oorflappen of versieringen zoals bobbels of vlechten zijn bijzonder voordelig. Hierdoor lijkt het kingebied breder en ziet het gezicht er harmonieus uit.
Don’t’s: Bij nauwsluitende hoeden lijken het voorhoofd en de jukbeenderen nog breder. Kleine modellen met weinig volume zijn daarom helaas nadelig.

4. ovaal

Een ovaal gezicht heeft zeer evenwichtige en harmonieuze proporties. Het gezicht is iets langwerpig en smal.
Jackpot! U kunt gelukkig zijn, want alle hoeden passen bij uw gezichtsvorm! Let bij het kiezen van een hoed op de kleur.
Als je een lichte huid hebt met een blauwachtige ondertoon, kies dan voor koude kleuren zoals blauw, grijs of mint. Als je een warm kleurtype hebt en je teint heeft een gouden ondertoon, dan flatteren warme kleuren zoals oranje, gouden of bruine tinten je.