Het is gewoon heerlijk en gezond. Zelfgemaakt tomatensap gemaakt van verse tomaten is een absoluut genot en een gezonde dorstlesser.

Waarom is tomatensap gezond? Dat hangt natuurlijk van verschillende factoren af, maar bekijk het maar eens anders. Ook al zou het niet één van de gezondste drankjes zijn, dan blijft het nog steeds één van de lekkerste drankjes.

Het maken van het tomatensap is vrij eenvoudig.

Voor ongeveer 800 ml heb je nodig:

  • 1 kg tomaten, gehalveerd en stelen verwijderd
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen peper

Dat is hoe je het doet:

  • Doe de tomaten en selderij 30 seconden in de mengkom Puree niveau 8.
  • Voeg olijfolie en zout toe, 7 minuten 100 ° C | Kookniveau 1.
  • Giet alles door een zakdoek of haarzeef en laat het resterende tomatensap afkoelen, serveer naar wens met versgemalen peper en geniet.

Of:
Vul het sap in goed schoongemaakte twist-off potten of flessen en sluit ze onmiddellijk.
Het gesloten sap is maandenlang stabiel. Open ongeveer 1 week.

Tip!

Hier worden de tomaten verwarmd, omdat dan bepaalde stoffen actief worden, zoals lycopeen, dat als kankerremmend wordt beschouwd.
Zelfgemaakt tomatensap is veel dunner dan een afgewerkt product en smaakt meestal minder zoet. Het is daarom essentieel om aromatische tomaten te gebruiken.