Nachtkastjes zijn helemaal in. Logisch, want ze zijn erg handig! Waar laat u ‘s nachts anders uw leesbril achter of zet u dat nachtlampje neer? Maar wat voor nachtkastje zoekt u? De opties zijn talrijk om op zijn minst te zeggen. Vele meubelzaken bieden allerlei verschillende kastjes aan, in verschillende vormen, maten en materialen. Wat dacht u van een prachtig klassiek kastje gemaakt van stijlvol eikenhout of misschien houdt u meer van iets moderns en trendy zoals een kastje gemaakt van fineer en gekleurd in wit. U kunt zelf inspiratie opdoen bij meubelzaken, maar uw opties houden daar niet op! U kunt ook “outside of the box” denken. Een klein tafeltje naast uw bed kan ook ideaal als nachtkastje werken. Of wat dacht u van een plank aan de muur boven uw bed?

Andere opties zijn bijvoorbeeld een stoel of krukje naast uw bed, een kleine uitklapbare ladder of een fruitkistje gekanteld. Allemaal ideaal te gebruiken als nachtkastje. Zelfs een stapel boeken of tijdschrijften naast uw bed kan al werken als nachtkastje! Zo heeft u dus de optie om een prachtig nachtkastje te kopen bij een meubelzaak of zelf iets leuks bedenken en dat te gebruiken als nachtkastje.

Bij een nachtkastje kopen moet je dit vooral wel doen in de stijl van je slaapkamer. Heb je dus een bes, en wil je dit niet vernieuwen, moet je in ongeveer dezelfde stijl blijven.