Vijf dingen die je moet proberen tijdens je vakantie.

01. TAJINE / TAGINE
Een, zo niet HET, nationaal gerecht in Marokko! De tagine gaat minder over het perfecte recept dan over het soort bereiding.

De tajine wordt bereid in een traditionele puntige kleipot die in de oven of boven een vuurplaats wordt geplaatst. Wat uiteindelijk in de pot kookt, is aan de betreffende chef. Er zijn daarom tajine-recepten met een grote verscheidenheid aan vlees, groenten of zelfs fruit. De tajine wordt vers van de kachel of open haard in het onderste deel van de aarden pot geserveerd, terwijl de inhoud nog steeds op zijn plaats bruist. Aangezien een tajine geen speciaal gerecht is, maar het soort bereiding, moet er in Marokko voor elke smaak een geschikte tajine zijn. Afhankelijk van de snackbar / restaurant variëren de prijzen hier enorm.
Je herkent een goede tajine aan de manier waarop het minimaal 45-60 minuten duurt om te bereiden! In sommige restaurants wijzen ze dit er ook op, zodat je niet klaagt en vraagt ​​waar het eten is.

02. SANDWICH
Dat klinkt niet zo, maar het is een typisch gerecht van de straatkraampjes in Marokko: een broodje waar je een portie frietjes bij kunt krijgen afhankelijk van de verkoper. De sandwich bestaat uit een soort stokbrood of plat brood, gevuld met gebakken vlees of een mix van vlees en salade. Soms wordt het vlees ook bereid in een saus of met uien, dat hangt af van de kok. Soms kun je ook een ei of kaas in de sandwich leggen.
De perfecte snack voor in de avond of tussendoor!

03. COUSCOUS
Nog een nationaal gerecht in Marokko. Couscous wordt geserveerd met groenten en eventueel met rundvlees, lam of kip. Er is ook een zoete versie die wordt geserveerd met rozijnen en gestoomde uien. Traditioneel wordt couscous met de hand gegeten. Alleen de rechterhand, aangezien de linker als onzuiver wordt beschouwd. De meeste snackbars en restaurants hebben echter ook een mes en vork. Afhankelijk van de snackbar / restaurant variëren de prijzen hier enorm.
04. ONTBIJT
De meeste accommodaties in Marokko zijn inclusief ontbijt en dat mag je niet missen. Het bestaat uit veel kleine dingen en is een goed begin van de dag. In de regel kun je wat wit brood, een beetje Marokkaans brood, een beetje Marokkaans bladerdeeg, jam en kaas, thee / koffie en vers sinaasappelsap verwachten. De meeste bevatten ook yoghurt. Een ontbijt dat meestal in exact dezelfde opstelling wordt geserveerd in de accommodaties en hostels, ongeacht de prijsklasse!

05. HARIRA
Een typisch Marokkaanse soep gemaakt van bonen, linzen en lamsvlees. Het doet een beetje denken aan een linzenstoofpot en smaakt verdomd lekker. Vooral geschikt voor kleine trekjes of als voorgerecht. Je vindt ze ook op de meeste menu’s daar! Tip: het is altijd genoeg voor de kleine honger, vooral omdat het vaak met brood wordt geserveerd.