Een van de meest gestelde vragen die nieuwe installateurs van zonnepanelen horen is: “Hoe werken zonnepanelen?” Hoewel ik de nieuwsgierigheid begrijp, denk ik dat mensen die deze vraag stellen het als een waarschuwing stellen. Ze hadden moeten vragen hoe de zonnecellen in je zonnepaneel werken. Het basisproces van zonnecellen is hetzelfde als dat van je telefoon of televisiescherm. Ten eerste zijn er lichtbronnen en stromen elektronen tussen het licht en de elektronen, waardoor elektriciteit in uw cel wordt opgewekt.

De cellen

Cellen die even groot zijn maar door verschillende materialen worden aangedreven, absorberen en geven elektronen op een andere manier af. Omdat er veel soorten zonnecellen zijn, is het veel moeilijker om uit te leggen wat het proces is. Een goed begrip van het proces helpt je echter te begrijpen hoe zonnepanelen werken.

Drie hoofdtypen zonnecellen

Er zijn drie hoofdtypen zonnecellen. De eerste is het flatpanel. Dit werkt volgens hetzelfde principe als de gloeilamp. Het heeft een frame van glas en metaal en de plastic bekleding met draden eronder wordt tegengehouden door een hoes die kan worden gedeukt als het paneel per ongeluk ergens tegenaan stoot. Het tweede celtype is de T-vormige cel. Dit ziet eruit als twee rechte metalen platen die in het midden samenkomen om een ​​plat paneel te vormen. De hoek tussen de draden is meestal hetzelfde als de hoek tussen het flatpanel. Het derde celtype is de R-cel of contactcel. De bedrading in deze cel wordt niet gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. In plaats daarvan zijn de cellen verbonden door metalen draden en hebben ze een elektrisch veld waardoor de cellen elektronen uitzenden en absorberen.

Flatpanel

Een heel belangrijk ding om te weten over de cel cel is dat het het eerste type was dat daadwerkelijk werd gebruikt. De meeste zonnepanelen die momenteel op de markt zijn, gebruiken echter het flatpanel. De meeste flatpanel cellen gebruiken nog steeds het flatpanel proces en ze worden nog steeds veel gebruikt.

Tientallen jaren geleden

Waarom gebruiken zonnepanelen nog steeds hetzelfde proces als er al tientallen jaren nieuwe flat panel-technologie wordt ontwikkeld? Want toen zonnecellen voor het eerst werden ontwikkeld, was het erg duur om een ​​cel te maken die groot genoeg was voor gebruik in een gemiddeld huis. Hoewel het flatpanel slechts iets duurder is, is het nog steeds veel duurder dan de R-cel cel. Een reden dat het flatpanel zonnescherm nog wordt gebruikt is de manier waarop de cel gemaakt wordt. Het is veilig en kan niet oververhitten. Het is ook veiliger te maken met argon gas. Het flat panel gebruikt vaste draden om de cellen te verbinden.Hopelijk weet je inmiddels hoe zonnepanelen werken en heeft u een beter begrip van het proces. Zodra je begrijpt hoe zonnepanelen werken, kun je de beste optie voor jouw huis kiezen.

Zonnepanelen kopen

Het is slim om zonnepanelen te kopen. Zonnepanelen kopen kan op veel plekken. Er is een hoge concurrentie en daarnaast ook een hoge vraag naar zonnepanelen. We zien ze steeds vaker tevoorschijn komen op de daken. Ook bedrijven zien het als een interessante en slimme investering.