Er is nog geen indicatie van hoeveel gamers zullen moeten betalen om de nieuwe PlayStation in handen te krijgen.

Toen de PlayStation 4 voor het eerst in de schappen kwam, moesten kopers diep in hun portemonnee graven en meer dan 399 euro voor de console. Eerdere speculatie suggereerde dat de volgende PlayStation misschien goedkoper zou zijn dan wat de PS3 was toen hij voor het eerst werd uitgebracht. De prijs van de PS5 ligt rond de 500 euro.

De naam ps6 is in ieder geval door Sony vastgelegd.

Compatibiliteit met PlayStation 4 achterwaarts

PlayStation 4-gebruikers kunnen hun games van de vorige generaties Sony-consoles niet rechtstreeks vanaf hun schijf spelen, maar ze kunnen via de cloud toegang krijgen tot games van PlayStation 1, PlayStation 2 en PlayStation 3 via de nieuwe Gaikai-streamingservice. David Perry uit Gaikai vertelde het publiek van de Sony Conference dat games in verschillende fasen zullen worden uitgerold, zonder aan te geven welk game beschikbaar zal zijn en of de gamekwaliteit van vorige generaties hoog zal zijn of niet.

Tweede scherm van PlayStation 4

De PlayStation 4 is te bedienen vanaf je smartphone en tablet. Je kunt met je PS4-vrienden chatten en games rechtstreeks vanaf die apparaten naar het systeem downloaden. Er zijn geen andere functies aangekondigd dan het feit dat het zal werken met uw favoriete platforms zoals:

Android
IOS
Web
PSVita

In ieder gavel kun je met de PS4, de 5 en waarschijnlijk wel met de 6, gemakkelijk online spelen, met of zonder vrienden.

Je kun online betalen, maar ook PS4 Tegoed kopen.