“Is dat niet geweldig hier?” Als dat tijdens mijn vakantie elke 5 minuten uit mijn mond komt, kun je er bijna zeker van zijn dat we in Nederland zijn. Alweer. Iedereen die hier graag leest, weet het nu – als het om vakanties gaat, zijn we overtuigd van recidivisten. Een jaar zonder reis naar Nederland is nu bijna ondenkbaar! Holland is gewoon schattig. Alles is er best schattig. De taal, de mooie steden, de mensen! Onze Nederlandse buren zijn maximaal ongedwongen en ontspannen en dat is besmettelijk! We waren klaar voor een vakantie en hadden zeepijn. Reden genoeg om spontaan je koffers in de auto te pakken en tijdens de paasvakantie naar Zeeland te rijden.

De laatste keer dat we een paar weken geleden in Nederland waren rond de jaarwisseling, hebben we Zeeland voor het eerst ontdekt. Mocht je Zeeland niet kennen: het ansichtkaart-mooie stukje aarde in het zuidwesten van Nederland bestaat uit verschillende eilanden en schiereilanden en een stukje vasteland op de grens met België. Zeeland wordt ook wel de Rivièra van Nederland genoemd, omdat ’s werelds mooiste stranden verspreid zijn over 600 km kust en nergens anders in het land schijnt de zon vaker!

Welkom

We hadden 5 boeken voor 4 dagen in onze bagage omdat de weersvoorspelling een kans van 90% op regen had gemeld voor het lange weekend. Dus het plan was om lekker voor de open haard in het vakantiehuis te kruipen en te lezen, lezen, lezen. Tussendoor korte wandelingen op het strand en snel weer terug voor de open haard. Een heel mooi plan eigenlijk! De realiteit was zelfs nog beter. Omdat de paashaas het verrassend goed bedoelde en 4 dagen goed weer in het nest zette. Geen spoor van regen. Terwijl de Baltische kust tegelijkertijd in de sneeuw zonk, bleef het aan de Zeeuwse Noordzeekust bijna droog en kwam de zon elke dag opdagen. De open haard bleef uit, de boeken volledig onaangeroerd. In plaats daarvan stonden ontspannen wandelingen door de stad, lange strandwandelingen, veel diep ademhalen en kijken naar de golven op het programma.

Lekker

Nederlanders zijn erg goed in koffie en cake! “An Applecake a day” is ons traditionele motto op vakantie in Nederland. In plaats van lunch stoppen we voor Koffie, Thee und Appeltaart. Of cheesecake of brownie, of, of, of. Met de heerlijke selectie kun je het beste nog een paar dagen vakantie plannen, veel zoetekauwen meenemen of, het beste van alles, heel snel terugkomen!

Fijne dag

Ons vakantiehuis, dat we op het laatste moment van het wereldwijde net visten, bleek een meevaller te zijn. Tussen het huis en de zee lag slechts een klein natuurgebied. Het stuk tussen de tuin en de dijk werd gebruikt als schapenweide en werd bewoond door twee charmante, wollige “Schapjes” die tevens onze levendige wekker waren.

Het was maar een paar stappen van het huis naar het strand en dus ook naar de aperitivo bij zonsondergang en uitzicht op zee. Dit is echt goed doordacht met de geweldige strandpaviljoens. Als je uit de ene komt, kun je de volgende in de verte zien. Barhoppen met uitzicht op zee! Ah! Het mooie van Zeeland is dat het erg compact is en zoveel te bieden heeft op een relatief klein gebied. Binnen een paar kilometer heb je alles wat een vakantie geweldig maakt!

Dromerige, eindeloze stranden die buiten het zomerseizoen heerlijk leeg zijn. Geweldige steden die uitnodigen om te wandelen. Kleinere steden en dorpen zoals uit een prentenboek om naar te kijken en te bewonderen. De voortgang is echter extreem traag omdat je elke 5 meter een foto moet maken. Wie kan er langs mooie deuren, pittoreske gevels, het mooiste uitzicht en schattige dieren zonder de camera uit te trekken en herhaaldelijk te roepen “Is dat niet wonderbaarlijk mooi hier”? Dus ik niet! Dus dat was vandaag voor u een eerste kennismaking met Zeeland. Hollandse liefde gemakkelijk gemaakt!

Ik zal je iets vertellen: mijn verraderlijke plan is om dit jaar een gedetailleerde blogpost voor je toe te voegen. Met hele specifieke tips voor de mooiste steden, de mooiste vuurtoren, de lekkerste appeltaart, de leukste shoppingtips en pittoreske windmolens.

Er is 1 maar

Nederland, en Zeeland, zijn best wel duur als plekje om de zee te bezoeken of op vakantie te gaan. Maar goed dat er een oplossing is, en dat is de kortingskaart van NapPas. Een kortingkaart waar je korting krijgt op evenementen en recreatie, in verschillende delen van ons mooie land.

Dus een goedkoop dagje uit met gezin wordt met deze prachtige kortingskaart eindelijk echt mogelijk.