’s Zomers trekken jaarlijks zo’n 5 miljoen toeristen naar de Algarve. Dit is een waar vakantieparadijs met witte zandstranden, goed onderhouden golfbanen, goede surflocaties en leuke locaties voor de kinderen. De discotheken trekken veel jongeren naar dit gebied, terwijl natuurliefhebbers worden getrokken door de ruige natuurgebieden. 90% van alle toeristen zitten bij de kust van Barlavento.

Maar vooral de Fly drive vakantie Portugal wordt steeds populairder.

Faro

Faro is de hoofdstad van Algarve en niet erg toeristisch. Faro ligt op een van de zuidelijkste puntjes van Portugal. Achter de metersdikke vestingsmuren ligt Faro, in het centrum loop je over geplaveide straatjes en witte kalkstenen huizen. Regelmatig vliegen ooievaars over de stad naar Ria Farmosa.
Vanuit de kathedraal die uit 1249 dateert heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Igreja do Carmo – Capella dos Ossos
Dit is een barokkerk die over een periode van 165 jaar is gebouwd en in 1878 afgebouwd is. Binnenin de kerk hangen er schedels en botten in sierlijke vormen aan de wanden. De kapel (Capela dos Ossos) is het bekendste deel en op één na grootste van Portugal.

Ilha DesertaILHA-DESERTA

Een van de weinige rustige plekken van de Algarve vind je op dit eiland, die je kunt bereiken na 40 minuten varen vanaf Faro. Dit eiland is een rots van 10 kilometer waar je alleen een visrestaurant en een paar flamingo’s en reigers ziet.

Sao Lourenco

Deze uit 1730 afkomstige barokkerk vind je ten noorden van het Faro vliegveld. Deze kerk is een waar meesterwerk waar de wanden bekleed zijn met Portugese keramiekkunst. Ok het houten altaar is een pareltje.

Vissersdorpjes Olhao en Tavira

Dit zijn leuke dorpjes om te bezoeken en lekker rustig, aangezien het niet zeer toeristisch is. Deze typische Portugese steden zijn uitstekende locaties voor een vakantieverblijf. Je zit hier tevens dichtbij Ria Farmosa en leuke zandstranden.

Vila Real de Santo AntonioVILA-REAL-DE-SANTO-ANTONIO

Deze modelstad werd in slechts een jaar tijd gebouwd (1774-1775). Kenmerkend zijn de lange rechte winkelstraten en de kleurrijke markt met ‘Arabische koepels’ wat veel toeristen aantrekt. Na het winkelen kun je op het Monte Gordos-strand uitrusten.

Alcoutim

Alcoutim is het mooiste kleine stadje van de Algarve en ligt op de grens met de Spaanse grens. De Guadiana-rivier is de grens tussen Portugal en Spanje die aan de rand van Alcoutim stroomt.
Dit is een schitterend plaatsje om te verblijven als je de drukke kust wilt vermijden. Bij de Cadavais-rivier heb je een schitterend glooiend strand en je kunt een bezoekje brengen aan de ruïnemuren van Castelo Velho.

Silves

Naast de wijnranken en palmbomen en witte huizen die ineen dal staan, is het grootste kasteel van de Algarve dat hier staat de
grootste attractie van de stad. Silves was vroeger het middelpunt van de Moorse cultuur. Bij het oversteken van de Arade-rivier loop je over de Ponte Velha, dit is een brug uit de tijd van de kruisvaarders.

Het enorme kasteel werd in 1253 door christelijke veroveraars met 3 rijen vestingsmuren en 11 torens uitgebreid. Bij een wandeling langs de buitenmuur heb je uitzicht op perzik- en amandelbomen.

Aljezur

Deze stad wordt gekenmerkt door steile straatjes en een Moors kasteel uit de 10e eeuw. Dit is een prachtige plek maar wat minder toeristisch dan rond Albufeira. Met 2700 inwoners is dit de grootste stad van de noordelijke Algarve. Families kunnen naar het strand van Monte Clérigo, terwijl het